15 Haziran 2007 Cuma

Çapanoğlu Projesi

Neval KAVCAR

Sultan Erdoğan, yeni sarayının açılışını yaparken mutlu olmadığı gözlerden kaçmadı. 36 trilyonluk yeni AKP binasının, Erdoğan’a ayrılan bölümün adı, “Sultan makamı” olarak anılıyor. Ayni anda eski AKP binasının önünde bir vatandaş havaya iki el ateş açıyor. Durumdan haberdar olunca: “'Bu yola çıkarken her şeyi göze aldık' demesi ve cesareti ile gözleri yaşartması unutulmayacaktır.

“ Terör Zirvesi”ne girmeden önce, “Sınır dışı harekât”ın olmayacağını söyleyerek, K.ırak’ta ki ihanet yuvası ile birlikte, Washington’u rahatlatan Sultan Erdoğan’ın neleri göze aldığını hep birlikte izliyoruz.

Uzun müddettir PKK nın düz ova siyasetçileri ile idare ediyorken, erken seçim kararı ile birlikte terör örgütü atağa kalktı. Türkiye, hem dağda ki hem de düz ovadakilerle uğraşmaya başladı. BOP Sultanının yanında yer alan medya, enflasyonun tek haneye düşmesinin sırrını anlatıyor. Amerika ve Avrupa, “ soykırıma” dönüşen katliama rağmen, K.Irak’a girilmesine karşı bir tavır içindeler. Sultan Erdoğan ve Musa’nın Gül’ü de bu savaşta, stratejik ortak cephesinde kılıç sallıyor.

PKK üzerine düşeni yapıyor, vurup kaçıyor. Sınırların güvenliği sağlandığı halde bu saldıranlar, içerdekiler mi diye düşündürüyor. Gündüz vatandaş, gece PKK lı söylemleri tekrar gündeme gelmeye başladı. Uzaktan kumandalı medya, Sultan Erdoğan yerine TSK ni hedeflemiş, taciz atışlarını sürdürüyor.

Şırnak’ta iki subay ve bir erin şahadetinin ardından Cumhurbaşkanı Sezer’in verdiği başsağlığı mesaj milleti yüreğinden vurdu:

"...Türkiye Cumhuriyeti, acıları derinleşse de, terörle savaşımda asla yılgınlığa kapılmayacak, bu savaşımın gerektirdiği ulusal ve uluslararası düzeydeki tüm önlemleri koşullar ne olursa olsun kararlılıkla almaktan kaçınmayacaktır..."

Gençliğe hitabenin günümüze uyarlanmış hali denilebilecek bu satırlar, aklıselimin de gönlünden geçendir. Çankaya ve TSK nin emin ellerde olmasının yanı sıra Türk Milleti gereken mesajı doğru algılamalıdır. Washington ve AKP iktidarının karşı çıkmasına rağmen Sezer, K.Irak’ta ki fesat yuvasının dağıtılmasından yana olduğunu açıklamıştır.

BOP Sultanı Erdoğan’ın yurt içinde ki PKK lı sayısı üzerinde çelişkiye düşmesi, 5 bin sayısı içinde PKK nın düz ovaya inmiş olanları mı vardı acaba diye düşündürttü.

K.Irak’a neden girilmemesi gerekirin cevabını, Bilderbergci Fehmi Koru çok ilginç açıklamış. Türkiye’nin G.Kore’ye gitmesi ile K.Irak operasyonu arasında bağ kurmuş, “Kimdi O Genel Kurmay Başkanı” başlıklı yazısında. Diyor ki Büyükanıt’a “K.ırak “için zorlama, ilerde adın bile anılmayacak. Eskiden Koru, mantıksızlığını mantık içine saklamasını bilirdi oysa. NATO’ya girebilmek için ABD ye verilen rüşvetti G.Kore. K.Irak öyle mi? Türkiye’nin güvenliğini birebir etkileyecek gelişmelerin üssü durumunda şu an o bölge. Ayrıca Fehmi Koru’nun şunu iyi bilmesi gerekir; “ Bir Türk düşmana hizmet ile meşhur olacağına, milleti için toprak olmayı yeğler.”

Mehmetçik’i G.Kore’ye gönderen Başbakan Menderes’in bugün ki versiyonu Sultan Erdoğan, yine Amerikan menfaati için askeri K.Irak’a göndermek istemiyor. Arada bir fark var mı? Fehmi Koru, iyi ki AKP iktidarının freni var yoksa TSK i Irak’a girecek yorumu yapmış. Bu arada Genel Kurmay’ın, “siyasi kararı iktidarın vermesi” söylemini tekrarlamasına takılmış.

Bir yasa çıkarıp, Büyükanıt’ın konuşmasını mı yasaklasak ne?

Siyasi iradeye rağmen, K.Irak’a gitmek isteyenlere içerleyen Koru, iyi ki “demokratik karar mekanizması” var diyor. Ayni demokratik mekanizmanın, Anayasanın 102. maddesine göre, 367 nin de var olduğunu görmüyor oluşları, önlerine atılanla yetinmelerindendir.

1 Mart tezkeresinde TSK inin, ABD paralelinde olduğunu nereden çıkardığını ise anlayamadım. Özkök’ün Genel Kurmay başkanlığında iken de söylenen, “Tezkerenin meclisin iradesine “bırakıldığı idi. Bundan ABD paralelinde bir görüş manası mı çıkar? 1 Mart tezkeresi ABD ye rağmen değil, ABD nin isteği ile reddedildi. “ K.Irak’a 20 km girilecek, PKK ya dokunulmayacak, Amerikalı generallerin kontrolünde olunacak” şartlarına rağmen, TSK i ni Irak’ta istemeyen Washington’dur. Tezkerenin reddinde bugün AKP hikmeti aramaya ne gerek var?

Uzaktan kumandalı medyanın bağımlı prensleri ve Sultan Erdoğan’ın durumu hayli perişan şekilde görüldüğü üzere. Önlerinde seçim var, ABD sıkıştırıyor seçimden önce K.Irakla masaya oturun diye. Millet K.Irak’a girelim derken, Büyükanıt, TBMM den “ siyasi irade bekliyoruz “diyor. ABD bir yandan K.Irak’a girmeyin derken bir yandan PKK ile tacize devam ediyor. Vatandaş, “Hükümet İstifa” diyor.

Sultan Erdoğan, “Milletimizin evi, demokrasinin kalbi” dediği BOP sarayında kara kara düşünüyor, işin içinden çıkamıyor.
Erdoğan’ı tekrar yıldızlaştırmak için, “ Çapanoğlu projesi” üzerinde çalışmalara hız verildiğini görüyoruz.
İşe yine bir şiirle mi başlasalar acaba? Miadı dolmuş “süngülü” şiir yerine, fonda Hasan Mutlucan, BOP Sultanı Erdoğan kahramanlık şiirleri mi okusa..Ya da yine 20 km lik bir hedefte Mehmetçiğin başında, Kuzey Irak’a mı girse yağız at üzerinde..Sağ yanında da Düzova komutanı Ağar..Solunda BOP un Gülü…
Projeye uygun bir şeyler mutlaka bulunacaktır efendim, bekliyoruz.

Not: Başbakan Erdoğan’ın şehit cenazeleri ile ilgili söyleminin ardından Isparta’dan gelen bir maili sizinle paylaşmak istiyorum:
“Isparta ve çevresinde şehit olacaklar,
Lütfen SEHIT olmayın.
Sizin cenaze namazınızda bulunamayacağım.
Eğer TEKBİR Getirirsem,
ŞEHITLER ÖLMEZ-VATAN BÖLÜNMEZ
SEN RAHAT UYU
KANIN YERDE KALMAYACAK
VATAN SANA CANIM FEDA ,
Kahrolsun PKK ve işbirlikçileri dersem,
AB ve stratejik müttefikimiz ABD ye kızarsam
AKP iktidarı beni tutuklayacak.
Sen ŞEHIT olursan,
Ben simdi olduğu gibi için-için ağlayacağım,
Balkonumda BAYRAGIMI asılı tutacağım.
6.Kafile Kore Tugayında Görev yapan,
Kıbrıs Barış Harekâtına katılan Babam Merhum
Em.P.Kd.Alb Lütfi O.Başyiğit’i
951-31
Rahmetle Anıyorum
Ruhuna Fatiha
M .Koray BAŞYIĞIT
Em.Öğretmen
ISPARTA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder