24 Nisan 2011 Pazar

Koyunlar ve Bozkurtlar...

Pek muhterem Başbakanımız geçenlerde YGS sınavındaki şaibeler üzerine haklarını arayan adayların protesto gösterilerine ithafen "biz de beş bin genci karşılarına çıkarabiliriz" gibi talihsiz bir açıklama yapmıştı.
İnsanların hak arayışına böyle bir cevabı hangi mantıkla söylediğini anlayamadığımız gibi aba altından sopayı da görmedik değil. Kaldı ki haklarını arayan, şeffaflık isteyen insanlara böyle bir durumda verilebilecek en alakasız cevaptı bana göre.
Nasıl bir bilinç altınız var ki bu gençlerin karşısına böyle bir kitleyi çıkarmak gibi düşüncelere girebiliyorsunuz. Sözde kardeşliği, barışı, hatta hatta" kul hakkını" savunduğunu iddia eden sizler böyle bir durumda sonuçları tahmin edebiliyor musunuz acaba?
Daha da trajik olan ise o getirilecek olan beş bin kişinin nerelerden getirileceği ve YGS mağduru arkadaşlara karşı neyi savunacakları olur sanırım. Koyun gibi ne denilse onu yapan, hak hukuk bilmeyen, ellerinde şifreler olmadan hareket bile edemeyecek o arkadaşlar Taksim Meydanı'nı bulabilirler mi  acaba? Yandaşları olmadan?..
Siz bir ülkenin başbakanı olacaksınız, böyle alakasız bir açıklamayı yapacaksınız ve işin komik yanı kimse ses etmeyecek... Sonra da kalkıp Devlet Bahçeli'nin sözlerini eleştirebileceksiniz. Başbakan'ın sözlerine ses çıkarmayan aynı güruh ne hikmetse bülbül oluveriyorlar bir başkası konuşunca...
Yazık; Bu ülkeye, emek vererek, kul hakkı yemeden bir yerlere gelmeye çalışan ana baba kuzularına...
Yazıklar olsun; Bu ülkenin geleceğini adam kayırmayla, oy kaygısıyla, koltuk kaygısıyla ona buna peşkeş çekenlere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder