14 Eylül 2013 Cumartesi

Dudayev'den Türk Milleti'ne!



Çeçenistan Devlet Başkanı Cevher DUDAYEV in Şehit Edilmeden Önce Türk Milletine Gönderdiği Mektup, Okuyalım, Okutalım...Cahar Dudayef ve bütün şehitlerimiz içinde bir Fatiha gönderelim.

Bismillahirrahmanirrahim. Selâmun aleyküm !

Kardeşlerim, bacılarım, dostlarım ! Ey Yücelerin Yücesi Türk Milleti !

Görüyoruz ki bizi unutmamışsınız. Çeçenistan'daki müslüman kardeşlerinizin, bacılarınızın başına gelen beladan dolayı sizin duyduğunuz sıkıntıyı, acıyı da biliyoruz. Sizin bize yaptığınız yardımları da biliyoruz. Dünyada birçok millet var. Müslüman olanlar ve müslüman olmayanlar var ama bizim sıkıntımızı üstlenen, yüreği sızlayan başka bir millet, başka bir ülke, başka bir halk yok. Onun için Allah sizi yüceltsin, size rahmet etsin. Allah sizin memleketinize, sizin milletinize, sizin devletinize, imanı ve bereketi eksik etmesin. Bizim için yaptığınız mitingleri, Cuma namazlarından sonra yaptığınız gösterileri seyrettik. Bizim için yardımlar toplanırken Müslüman bacılarımız, kulağında ki küpeyi, boynundan zinciri, kolundaki bileziği çıkartıp gözlerinden yaşlar akarak davamıza destek oldular. Bu dünyada yardımlar da kardeşlikler de çeşit çeşittir. Bu kadar değerli, bu kadar yüce, bu kadar imanla edilmiş yardım daha önce görülmemiştir. Bundan daha büyük vicdan olamaz.

Bazıları “Türk devleti yardım etmiyor” diyorlar. Bu o kadar önemli değil. Türk milleti yardım ediyorya. Bu millet olmazsa devletin bir gücü olmazdı, biz çok iyi biliyoruz ki imanı olmayan halkın yaptığı yardımın da hiçbir kıymeti olmaz, bereketi olmaz.

Bundan dolayı sakın böyle düşünmeyin, biz asla Türk Milleti yardım etmiyor diye gücenmiyoruz. Onlara, devletin büyüklerine de sitem etmiyoruz. Türk Devleti’nin şimdilik dünyada ki durum yüzünden istediği gibi harekete geçmeye imkanı yok. Onlara kızamam. Bizim onlardan istediğimiz şey, burada ki savaşlar yüzünden mağdur olmuş Çeçenler’e sahip çıkmalarıdır, bu mültecileri ülkelerinde misafir etsinler…

Bağımsızlığımızdan vazgeçmemizi istiyorlar. 100.000 sene geçse bile biz toprağımızdan ve özgürlüğümüzden asla vazgeçmeyiz. Bizim davamız büyük bir davadır. Davamızı unutmamız, onu bırakmamız imkansızdır. Biz unutsaydık bile dünya unutamaz. Ardımızdan gelecek olan nesiller unutmaz. Türkiye’de ki birçok şehirde oturan insanlar , Çeçenistan’a yardım etmek için seferber olmuşlar. Kendi sıkıntılarını unutmuşlar, Çeçenistan’a yardım ulaştırmak için çabalıyorlar. Bu sıkıntıyı üstlenen milletin, Allah bereketini, sevincini, şuurunu arttırsın. Sizin yaptığınız yardıma, çektiğiniz sıkıntıya, duyduğunuz acıya ben şahidim. Çeçenistan toprakları yeryüzünde kaldığı sürece, bu topraklarda müslüman insanlar yaşadığı sürece yapılan yardımlar unutulmayacaktır.

Yakındaki iyi komşu, uzakta ki kardeşten iyidir. Biz hep iyi komşu oluruz, iyi kardeş oluruz. Allah sizin şerefinizi, bereketinizi, imanınızı arttırsın. Üzerinizden bereketini eksik etmesin.

Bize karşı Müslümanların samimi merhametinden daha büyük bir hediye olamaz. Sizi çok seviyoruz. İnşaallah hep birlikte yaşar, birbirimize destek oluruz.

Allah Çeçenistan’a ve Türkiye’ye imanla, sabırla beraber aynı yolda yürümeyi nasip etsin.

Elhamdulillah! Hoşça kalın! Allahuekber!

Cevher Dudayev , Çeçenistan Devlet Başkanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder