14 Nisan 2008 Pazartesi

Toskay: Neden MHP?

Akdeniz Üniversitesi'ndeki olaylardan sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kararlı adımlar attı. Olayları değerlendirmek üzere MHP Başkanlık Divanı'nın hemen toplanmasını istedi. Bu sırada Antalya İl Başkanı zaten Ankara'ya çağrılmıştı.

Teşkilat görevden alındı. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tunca Toskay ile konuştuk.

Kurşun sıkan sanıkla MHP arasındaki ilişkiyi kanıtlamak için ısrarla sürdürülen haber ve fotoğraf servisi parti yönetiminde de “Ne oluyor?” kaygısı oluşturmuş. “Biz de zaman zaman aynı kaygıları paylaşıyoruz, neden MHP ile ilişkilendirilen fotoğraflar servise sürülü-yor diye kendi aramızda konuşuyoruz. Niye MHP irtibatı sürekli işleniyor, eski fotoğraflar nereden bulunup çıkarılıyor diye düşünüyoruz” diyor Tunca Toskay.

Geçmişin acı tecrübelerinin içinden süzülerek gelmiş bir yönetim hakim MHP'de.

“Yadırgadığımız bir olay değil. Biz yaşımız icabı birçok olayı yaşadığımız için bu olayın altında MHP bağlantısının özellikle vurgulanmasına çok şaşırmadık” sözleri de ona ait. MHP üzerinden ne yapılmak istendiğinin farkındalar. Ancak o kadar rahat konuşamıyorlar:

“Belli bir yaşa gelip, belli bir tecrübe edinince konuşurken boğazın dokuz boğum olduğunu unutmadan ve çok dikkatli konuşmamız gerekiyor.” 12 Eylül öncesini üniversitede öğretim üyesi olarak yaşayan Prof. Dr. Tunca Toskay,

“Ben 1979'da öğrencilerime derdim ki; kocaman bir geminin güvertesinde siz güneye doğru koşarsınız ama gemi alır sizi kuzeye götürür. Siz güneye doğru koşarken, bir de bakarsınız ki kuzeye demirlemişsiniz” diyor. Tunca Bey sonra soruyor: “1979'da söyledim 12 Eylül 1980'de öyle olmadı mı?”

(Yeni Şafak)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder