1 Ağustos 2008 Cuma

Aldatmak Yok, Anlatmaya devam!

MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli ve kurmay kadrosu Türkiye'yi gezmeye devam ediyor.

Türkiye'nin ve MHP'nin kırmızı çizgilerini anlatıp, vatandaşın bu konularda uyanık kalmasını sağlayacak olan Bahçeli, il il dolaşarak "Vatandaşı aldatmaya son, gerçekleri anlatmaya devam" diyecek.

Bugün Trabzon, Gümüşhane, Artvin, Rize, Bayburt, Erzurum ve Erzincan'a gidecek olan Bahçeli 4 günde 7 il dolaşacak.

Ülkenin önünün tıkanmaması için, MHP'nin Meclis çalışmalarında hangi kararlara neden "evet" dediğini vatandaşa tüm detayları ile anlatacak olan Dr. Devlet Bahçeli, "MHP ülkesine ve milletine zarar getirecek hiçbir karara evet demedi, demeyecek de..." diyerek, her adımı vatanı ve vatandaşı için attığını söyleyecek.

MHP'nin neyi neden yaptığını anlamadan, "MHP, AKP'nin koltuk değneği oldu" benzetmesi yaparak kamuoyunu yanıltmaya çalışan yazar çizer takımına da, "MHP ne AKP'nin, ne de başka bir partinin koltuk değneği olamaz. MHP sadece yüce Türk milletine koltuk değneği olur " mesajı verecek.

"Vatandaş, ekonomik bunalımın tahribatını daha derinden hissetmeye başladığı bir süreci yaşamaktadır" diyen Dr. Devlet Bahçeli, iktidarın ürettiği çözümsüzlüğe bazı muhalefet partilerinin de katkı sağlayarak tam bir kaos ortamı yaratıldığını anlatacak.

"Küresel güçlerin figüranı AKP zihniyeti ve Cumhuriyetin bekçiliğine soyunan ana muhalefetin tavrının vatandaşı huzura, esenliğe ve güvene hasret bıraktığını" vurgulayacak olan MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli, "Türkiye'yi gerip bunu siyasi ranta dönüştürmek kimseye kalıcı ve muteber bir kazanç sağlamaz" diyecek.

AKP ve CHP'ye çağrı

Vatandaşa doğruları anlatmak için yollara düşen Bahçeli, AKP ve CHP'ye , çatışma ve kavga üzerine kurulmuş gerginlik stratejilerini gözden geçirmeleri, rejim ve demokrasi ortak paydası üzerinde buluşacakları bir diyalog sürecini başlatmaları çağrısında bulunacak.

MHP Lideri Bahçeli, "aldatmak yok, anlatmaya devam" sloganıyla çıktığı Anadolu yollarında, vatandaşa "şimdiki Türkiye" nin portresini çizecek.

AKP yetkililerini, dış baskı ve müdahaleyi meşru hale getirmek için Türkiye'nin onuru ve haysiyetini ayaklar altına almakta bir beis görmemekle itham eden Bahçeli'nin şu mesajları vermesi bekleniyor:

# "Hükümet ve devletin temel kurumları bildirilerle birbiriyle tartışmaya başlamış, siyaset kurumuna olan güven giderek sarsılmıştır."

# " Vatandaşların can ve mal emniyeti kaybolmuş, insanların özel hayatlarının izlendiğine dair kaygıları artmış ve toplumun çeşitli kesimleri yaşanan buhranın yarattığı ortamdan dolayı birbirine olan güvenini kaybetmiştir."

# "Bölücülük faaliyetleri, bu karanlık içinde kendisine yeni yaşama alanları bularak sinsice ilerlemiştir."

# "Avrupa iç işlerimize karışmak için her gün iktidar eliyle yeni fırsatlar yakalamıştır."

# "AKP'nin iş, aş ve üretimden uzak ekonomi anlayışının neden olduğu sancılar, toplumun her kesimince yakından hissedilmeye başlanmıştır."

# "Giderek artan enflasyon, büyüyen cari açık, dış borçlar ve ithalat-ihracat dengesizliğinin sarsıntıları artık evlere ve mutfaklara kadar girmiştir."

# "Yaşanan yokluk ve yoksulluk artık yamama tedbirlerle ve evlere dağıtılan kömürlerle örtülemeyecek boyutlara yükselmiş, dar gelirlimiz, emeklimiz, işçimiz, memurumuz, köylümüz ve çiftçimiz açlık ve çaresizlikle yüz yüze gelmiştir."

Metin Özkan / Tercüman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder