10 Ağustos 2008 Pazar

Alparslan Türkeş'i Anlamak

İNSANLAR doğar, büyür ve ölürler. Ancak bazı insanlar vardır ki, doğar, büyür ama asla ölmezler.

Hayata veda etseler de, insanlara yol gösteren eserleri ile milyonların kalbinde yaşarlar.

Her zaman "Tam bağımsızlık" fikrinin şiar edinilmesini vasiyet eden Alpaslan Türkeş gibi...

Türk milliyetçiliği düşüncesinin merkezine yerleştirmiş yüksek ahlak ve maneviyatı ile ömrünü Türk milletine adamış olan merhum Alpaslan Türkeş, ülkemizin yetiştirdiği yegane devlet adamlarından biridir.

Hayatta olduğu süre içerisinde bütün varlığını Türk - İslam davasına adayan Alparslan Türkeş'in sistemleştirdiği ve aksiyon haline getirdiği fikirler, bugün sadece Türk milletinin değil, başta İslam ülkeleri olmak üzere emperyalizmin tehdidi altındaki bütün mazlum milletlerin kurtuluş mücadelesindeki yoluna ışık tutmaktadır.

Oysa gelin görün ki, kamuoyuna "Ergenekon" diye yansıtılan "Ümraniye" soruşturmasının içine "Alparslan Türkeş" adının karıştırılması son derece manidardır.

Türkeş ailesinin sitemi

Dün merhum Alpaslan Türkeş'in oğlu MHP Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş ile konuştum. Tuğrul Bey'e, "Babanızın adı Ergenekon soruşturmasının içine sokuşturulmuş, ne düşünüyorsunuz" diye sordum.

Son derece seviyesiz ve mesnetsiz bulduğu bu iddiaları ciddiye almadığını söyleyen Tuğrul Bey, "Bunlar Türk milliyetçiliğini zedelemeye yönelik bir saldırıdır. Türkiye'de millici diye adlandırılan kişi, kurum ve kuruluşlara yönelik yıpratma politikasına dönüştürülen bu soruşturma, gizli tanığının bile adını gizleyememişken, bu iddialardan nasıl bir ciddiyet bekleyebiliriz. İslami ve Türk geleneklerimizde, 'ölülerle uğraşılmaz, onlar arkalarından hayırla yâd edilir' diye bir inanç vardır. İçinde Allah korkusu olan herkeste böyle davranmalıdır" dedi.

"Başbuğ Türkeş'i anlatabilmek için önce onu anlamak gerekir" diyen Tuğrul Türkeş, "Babamı anlamak isteyenler lütfen babamın nasihati olan şu sözleri birkez daha dikkatle okusunlar" diyerek Başbuğ Türkeş'in şu sözlerini aktardı:

"Ben Türk milletini; sokaklarda ıspanak fiyatına satılan demokrasiye, rüşvet ve hile ile çiğnenen - çiğnetilen hukuk düzenlerine, ahlaktan mahrum bir hürriyete, tefeciliğe, karaborsaya yer veren bir ekonomiye çağırmıyorum. Türklük gurur ve şuuruna, İslam ahlak ve faziletine, yoksullukla savaşa, adalette yarışa, birliğe, kardeşliğe, kısaca hak yolu, hakikat yolu, Allah yoluna çağırıyorum. Modern medeniyetin en ön safına geçmek üzere çağlar üzerinden sıçramaya çağırıyorum. Türk aydınları, Türk gençliği, buluşma yerimiz Büyük Türkiye'dir."

Ümraniye soruşturmasında Türk milliyetçilerinin efsanevi lideri merhum Türkeş'in isminin zikredilmesi üzerine düşüncelerini öğrenebilmek için Tuğrul Türkeş'ten sonra Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş'i aradım. Seval Hanım, Alparslan Türkeş'in her şeyini meşruiyet çizgisinde yürütmüş bir lider olduğunu söyleyerek başladı konuşmasına. "Türkeş'in en büyük özelliği, Türk milletinin âli menfaatlerini en ön planda tutması ve siyasi aksiyonunu Atatürk'ün gösterdiği yolda yürütmeye çalışmasıdır" diyen Seval Hanım, iddialar karşısındaki üzüntüsünü ise şu cümlelerle ifade etti:

"Ne olduğu belli olmayan ve kamuoyuna negatif imaj ve mesaj veren Ümraniye soruşturmasında Türkeş'in adının zikredilmesi beni, ailemi ve Türkeş'i sevenleri çok üzmüştür."

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın Anıtkabir'i ziyaret etmemesini detay olarak gören Bakanların olduğu ülkemizde sanıyorum Başbuğ Türkeş'in adını birilerinin Ergenekon soruşturmasına karıştırması son derece doğal görülebilir.

Hey gidi Türklüğün Türkiye'si hey!

Metin Özkan / Tercüman

3 yorum:

  1. Mrb arkadaşım çok güzel bir blog olmuş başarılarının devamını dilerim..
    Benim siteme de beklerim www.anindayorum.com
    Hoşçakal...

    YanıtlaSil
  2. "Alparslan TÜRKEŞ'i anlamak" işte bütün mesele burda..

    YanıtlaSil
  3. haddini bilene susmak haddini bilmeyene bildirmek (türke kefen biçenin ölümü korkunç olur)

    YanıtlaSil