27 Ağustos 2007 Pazartesi

Türkeş Düşmanlığının Sebebi

Türkeş Düşmanlığının Sebebi - Necdet Sevinç

40 yıldan beri kullandıkları psikolojik savaşın kimyasal silahlarını ellerine alıp, mevzilerine yerleştiler.
Ve başladılar ateşe:
- Alparslan Türkeş gladyonun uzantısıdır!
- Yani?
- Yani Amerikalılar adına çalışmıştır!
Estağfurullaahh.
Biz 40 yıldan beri bu iftiraya cevap verir dururuz. Rahmetle yadettiğimiz Alparslan Türkeş'in, değil, -haşa- Amerikan gizli servislerinin adamı olmak, Amerikan gizli servisleri tarafından siyasi hayattan tasfiye edilmek istendiğini de yazar dururuz.
Fakat düşman propagandasının maksadı Türk milliyetçi hareketi hakkında şüphe uyandırmak, MHP'ye ve MHP'lilere duyulan güveni sarsmak olduğu için, emperyalizmin piyonları da kendilerine öğretilen palavraları sallar dururlar.
Bugün size; tam 5 yıl boyunca iki ülkede, iki ayrı bankanın kasasında muhafaza edilen, Amerikan makamlarının Türkeş'ten duydukları rahatsızlıkla ilgili bir istihbarat raporundan bahsetmek istiyorum.
Polis hikayesi falan değil ama polis hikayesi gibi. Ve gerçek!
Yıl 1971. Atina'nın Kavuri semtinde oturmakta olan Dorothy Chappman adında bir İngiliz kadın vardır. Bu kadın gazeteci, bir gün, arkadaşı olan bir İngiliz gencine 'öldürülmekten korktuğunu' söyler.
- 'Beni öldürecekler' der. 'Ah şu üzerimdeki yükten bir kurtulabilsem'
Kadının 'yük' dediği bir zarftır. Zarfı arkadaşına uzatır:
- Al şu zarfı, incele. Bunu ve diğerlerini Türkler'e teslim edeceğim. Güvendikleri devleti tanısınlar!
İngiliz genç, ertesi gün kadın gazetecinin öldürüldüğünü duyunca derhal Yunanistan'ı terk eder. Elindeki zarfı Türk makamlarına ulaştırır.
Türk makamları, Dorothy Chappman dosyasının 'esrarengiz bir ölüm' kaydıyla kapatıldığını, çevreye de kadının Türk casusu olduğuna dair söylentiler yayıldığını tespit ederler. Ama gerçekte bu zavallı İngiliz'in Türk istihbaratıyla hiçbir ilişkisi yoktur.
Türk makamlarına ulaştırılan zarfın içinde iki belge vardır. Üzerinde de 'çok gizli, yabancılara verilemez' işareti.
Washington'daki Ordu İstihbarat Başkanlığı'nda görevli Kurmay Albay Charles J. Denholm'un imzasını taşıyan ilk belge, 20 Ocak 1961 tarihinde tanzim edilmiştir ve Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği'ndeki Asker” Ataşe Albay Martin L. Green'e hitaben yazılmıştır. 'Bosphorus meselesiyle ilgili haberlere önem verilmesi' istenen bu belge ile ilgili fazla malumata sahip değiliz.
21 Mayıs 1963 tarihli, 6 paragraftan oluşan ikinci gizli belgede ise 'NATO'ya karşı düşüncelerini ortaya koyduğundan ve Nasır gibi tarafsız bir Türkiye'yi savunduğundan' bahisle Türkeş'e 'dikkat' çekilmektedir.
5 Ocak 1966'da, yine 'çok gizli' işaretli bir zarfla E.M. isimli bir Amerikalı tarafından Ankara'daki Amerikan Asker” Ataşesi Albay Dickson'a gönderilen raporda da, 'durumun düzeltilebilmesi için tasfiye edilmesi istenen' 50 kişiden biri Türkeş'tir!
Şu şartlar altında Türkeş'i tasfiye edemeyenlerin, Bozkurtlar'ı katlederek, Türkmen Başbuğu'na engel olmaya çalıştıklarını söylemek, herhalde yanlış olmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder