20 Şubat 2008 Çarşamba

SİVRİSİNEK İLE AGAH

Sivrisinek yorulunce bir boganin boynuzuna konmus, gidecegi yere varinca
havalanarak bogaya demis ki:
-Boga kardes, size çok zahmet verdim. Beni taa buralara kadar tasidiniz...Tesekkür ederim.
Boga sasirmis. Zavalli sivrisinege söyle bir bakmis.
"-Git isine be saskin" demis. "Ben senin varligindan bile habersizdim..."

Bir zamanlarin Abdurahman Çelebileri kendilerini bir yerlere tasiyan MHP ve onun serefli lideri Sayin Türkes'e hakaret etmekle mesguller. Hikâyede sivrisinek, onlardan daha haysiyetli, hiç degilse tesekkür ediyor. Bunlar ise neredeyse bogayi kendilerinin tasidigini iddia ederek ücret talep edecek.1980 sonrasi siyasi yapilanma, parçalanmaya yönelik olmustur. "Çok partiden" rahatsiz olan Sam Amca'nin telkinleri veya "dost tavsiyesi" üzerine milliyetçi düsünceye sahip insanlarin tasfiyesi saglanmistir.
Bu düsünceler isiginda su soruyu sormadan edemiyoruz: "Türkiye'de kim istenmez?"
Tabi ki Türk menfaatlerini yabanci ülke çikarlarindan üstün tutanlar.
Kimdir bunlar?
Türk milliyetçileri...
Türk milliyetçiligi sancagi kimin elindedir?
MHP'nin...
Vurun öyleyse!!...

MHP'liler ve Ülkü Ocaklilar zaten Rus yahut Çin mermileriyle vuruluyordu. Asil darbe "demokrasi" yoluyla yapilmaliydi. Acitmadan, bir sey hissettirmeden. Ve narkoz verildi.Uyusturulan bu beyinler Sunalp'in MDP'siyle Özal'in ANAP'ina sevkedildi... Politika yapmak istemeyenler de bir genel müdürlük veya hatiri sayilir bir "dünyalik" ile tatmin edildi.Gazetelerde, dergilerde boy gösterdi bu mazi çapulculari.

Türkes'in aleyjinde "tefrikalarda" sirittilar...Bazilarinin ülkücülügü 12 Eylül gecesinde bitti...Kitaplar paketlendi, o güzelim hilâl biyiklar kazindi. Fakat tam inanmis ülkü erleri "Bas"siz kaldiklari halde hakli davalarini bir atesten gömlek daha giyerek sürdürdüler.Kisiliksizler üfürmeyle yikilirken, gerçek Türk Ülkücüleri firtinalara ragmen ayakta durmayi basardi. Sadede gelecek olursak...Ülkücü hareketle ilgili olarak dirilse hizli komünist Behice Boran bile konusabilir. Ancak "Gençler, aklinizi basiniza toplayin. Yoksa sizde agabeyleriniz gibi cezaevlerinde çürüsünüz" diyen Agâh Efendi asla!...

(Ülkücüye Mektup)

Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder